Олигархът му Прокопиев и сие изтръпнаха заради предстоящите разследвания Панически

...
 
Олигархът му Прокопиев и сие изтръпнаха заради предстоящите разследвания Панически
Коментари Харесай

Страх разтресе Костов заради ревизията на приватизацията

  Олигархът му Прокопиев и сие изтръпнаха поради идните следствия
Панически боязън разтресе Драгалевския лаборант Иван Костов поради решението на кабинета да предложи отпадане на отминалостта за закононарушенията при приватизацията и цялостна проверка на престъпните покупко-продажби с държавни активи.

Вместо да си приказва с теменужките, както сякаш правеше, представяйки се за пенсионер, Командира задейства своята дългогодишна говорителка Стояна Георгиева. Чрез уеб страницата си „ Медиапул “, част от Фабриката за подправени вести на олигархията, тя започва защитна акция за далаверите на Костов в премиерския му мандат, за които може да се потърси наказателна отговорност посредством плануваните от ГЕРБ промени. С цел сякаш „ да започва дебата “ за приватизацията, „ Медиапул “ разгласява отворено писмо на Костов отпреди 5 години, в което той най-нагло лъже, че нямало държавни активи за 30 милиарда лева за приватизиране, а всичко било фалирано от комунистите, още преди да пристигна на власт.

Истината е, че най-бандитските покупко-продажби с държавни активи бяха осъществени точно по времето на Костов посредством РМД приватизацията, с която



Командира раздаде българската стопанска система на олигарсите си за жълти стотинки.

При едната от прилаганите схеми посредством политическа защита се дефинира вярното РМД, което като такова се употребява с категорично записана в закон привилегия да заплати в началото едвам 10% от цената, а останалата част от сумата да разсрочи за съвсем десетилетие и да я заплати с бонове от всеобщата приватизация. Докато изтече срокът обаче РМД-то всекидневно е пращано във банкрут и на негово място се появява друго, в което служащите държат най-малък % дялове, а мажоритарният къс е в ръцете на същинските играчи – доближени до Командира и хората му. Втората скица е с продажба на РМД, зад което стои компания, банка или физическо лице. Тогава компанията на колектива просто се явява заслон и дава на „ скрития покупател “ опцията да употребява преференции, които не му се поставят по закон. След време същият този покупател усилва капитала на РМД-то като изкупува акциите от новата емисия. По този метод той става мажоритарен притежател в РМД-то и де факто притежател на приватизирания обект. Печалната рекапитулация в края на индустриалната приватизация е, че от общо 2532 покупко-продажби, подписани за интервала 1997-2000 година, 1224 са с РМД-та или 48% от всички покупко-продажби. Повечето от раздържавените фабрики на процедура стопираха да работят. Зa мнoгo oт cдeлĸитe c PMД eдинcтвeнитe пapи в бpoй остават плaтeнитe 10% oт цeната на договорката пpи cĸлючвaнeтo й. Най-бруталните образци за ощетяващи държавната хазна приватизационни покупко-продажби са с самолетна компания „ Балкан “, която беше дадена на цената на тристаен апартамент, а също и на „ Кремиковци “, който беше раздържавен за 1 $. Показателни за незаконните схеми на Костов са приватизационните покупко-продажби с „ Каолин “ и „ Дамяница “, които правилният му и до през днешния ден олигарх Иво Прокопиев закупи на нежната 28-годишна възраст.



Костов явно се прави на вманиачен,

обвинявайки за банкрута на страната решението за мораториум върху заплащанията на външния дълг, което бе взето от кабинета „ Луканов “. Само че цели три месеца преди Луканов да вземе това решение, в свое изявление за вестник „ Труд “ самият Костов споделя, че съгласно него единственият излаз за страната е точно налагането на мораториум. По време на ръководството му пък следствието на приватизационни покупко-продажби е безусловно неразрешено на всички отдели в държавните служби за сигурност, занимаващи се със икономически закононарушения в интервала, в който Костов е министър председател. Нещо повече, самият той се пробва да наложи на тогавашния основен прокурор Никола Филчев възбрана да се проверяват тези далавери. Подобни са претекстовете на тази тайфа и в този момент, обяснявайки посредством своите пипала като Христо Иванов, че желаят промяна в правосъдната система. Истината е, че задачата им е да избегнат наказателна отговорност за незаконния метод, по който са забогатели.

Виж всички публикации от Агенция Монитор-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР